Doplněk stravy na žaludek s vápníkem - AciTib Směs bylinek s vápníkem dle tibetské receptury Čongši 6
Kód: 43Detailní popis produktu
PADMA AciTib
PADMA AciTib – Směs bylinek s vápníkem dle tibetské receptury Čongši 6
Neutrální žaludeční klima - přirozená funkce trávení
Bylinné kapsle s uhličitanem vápenatým a pěti rostlinami, včetně kardamomu a granátového jablka. Ten obsahuje minerály, včetně vápníku. Vápník přispívá k:
- normální funkci trávicích enzymů
Obsahuje byliny vyvinuté pro udržení vyváženého žaludečního prostředí. Je založen na tibetském vzorci "čongši 6". Přeloženo znamená: uklidňující (ši) chronický hlen (čong).
Přípravek má ostrou a hořkou chuť a neutralizační vlastnosti. Kardamom, oman a pepř dlouhý podporují normální činností trávicího traktu a normální trávení.
Upozornění pro alergiky a diabetiky: PADMA AciTib je veganský, bez laktózy a lepku. 1 kapsle obsahuje 0,03 g využitelných sacharidů.
Udržet žaludeční prostředí v rovnováze
Sporadické stravovací návyky a každodenní pokušení jsou výzvou pro naše trávicí enzymy.
- Něco rychle zhltnutého ve spěchu?
- Vypili jste už několikátou kávu?
- Snědli jste něco pálivého?
- Měli jste bohatou hostinu?
PADMA AciTib s uhličitanem vápenatým je ideálním společníkem v případech, kdy není možné dodržovat vyváženou stravu. Obsahuje také granátové jablko a přírodní oddenek omanu, kardamom, květy světlice barvířské a dlouhý pepř.
Více, z pohledu tibetské medicíny, najdete v Recepturách pod jménem Čongši 6 (tibetskamedicina.cz).
Co je dobré vědět
Vyvážené žaludeční klima podporuje rozklad potravy a umožňuje optimální tok trávicí energie.
Bouřlivé žaludeční klima
Z tradičního pohledu, naše trávení potřebuje živly vodu, oheň a vítr. Voda (tekutina) je důležitá proto, aby se potraviny mohly řádně promíchat a vznikla snadno přenosná kaše. Silný trávicí oheň rozkládá potravu a z tibetského pohledu odděluje využitelné složky od zbytku. Číst více...
Teplo-chlad v rovnováze
Individuální rovnováha je udržována nebo narušována našim chováním, stravou nebo i nevhodnými potravinovými doplňky. Všechny tělesné procesy jsou závislé na chladných a horkých prvcích. Číst více...
V klidu a vědomě
Ve stresovém období jíme často nevyváženou a hůře stravitelnou stravu. Salát u stolu a sendvič mezi dvěma schůzkami jsou pro mnohé běžnou denní realitou. K tomu káva a něco sladkého mezi tím. Číst více...
Podpora trávicích enzymů
V žaludeční sliznici se nacházejí speciální buňky, které produkují enzymy, kyselinu chlorovodíkovou a hlen. Tím se nejen ničí nežádoucí mikroorganismy, ale i bílkoviny se rozloží na menší, lépe stravitelné, jednotky. Číst více...
1 kapsle (493,5 mg) obsahuje: uhličitan vápenatý 110 mg, semena kardamomu 50mg, oddenek omanu pravého 50mg, semena granátového jablka 50mg, květ světlice barvířské 50mg, plod pepře dlouhého 40mg, oxid křemičitý (protispékavá látka) 0,95 mg, mikrokrystalická celulóza (plnící látka) 46,55 mg, hydroxypropylmethylcelulóza (materiál kapslí) 96 mg
Složka: Vápník | Množství v kapsli: 44 mg | Množství v denní dávce: 264 mg | % Doporučené denní dávky: 33%
-
Kapsle neobsahují žádné umělé konzervační látky ani barviva.
-
Veganský obal tobolky se skládá z hydroxypropylmethylcelulózy.
-
Používáme pouze sušené a mleté části rostlin – bez extraktů.
bez laktózy • bez lepku • vhodné pro vegany • vhodné pro diabetiky Tibetská receptura. Vyrobeno ve Švýcarsku. Padma AG, Haldenstrasse 30, CH-8620 Wetzikon ZH
1–3 kapsle 1–3x denně, půl hod. před jídlem nebo 1 hod. po jídle, max. 6 kapslí denně, zapít nejlépe teplou převařenou vodou. Nechat rozpustit v ústech.
Upozornění: doplněk stravy, není určeno dětem, nevhodné pro těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Neslouží jako náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí.
Starověké znalosti o receptu
PADMA AciTib je inspirován starobylým receptem (Čongši 6, tib.: uhličitan vápenatý 6).
Název je zkratkou šesti složek a uhličitanu vápenatého, který mu dal jméno.
Tibetské učení používá bylinky, koření a minerální látky, v tomto případě uhličitan vápenatý. Již v dávné době bylo známo, že uhličitan vápenatý má neutralizační účinky.
Silné oddenky omanu pravého mají aromatickou vůni, a proto by neměly chybět v žádné skříňce s kořením. Tak tomu bylo přinejmenším ve 4. století. Žvýkání omanu prý zlepšuje chuťové vjemy. Zvláště pokrmy bohaté na tuk byly, a stále jsou, jím kořeněny. Kardamom je vedle šafránu a vanilky jedním z nejcennějších koření. Granátové jablko obsahuje ovocné kyseliny a minerály, včetně vápníku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Žaludek |
---|---|
Žaludek: | Žaludek |
Zažívání: | Zažívání |