V žaludeční sliznici se nacházejí speciální buňky, které produkují enzymy, kyselinu chlorovodíkovou a hlen. Tím se nejen ničí nežádoucí mikroorganismy, ale i bílkoviny se rozloží na menší, lépe stravitelné, jednotky.
Hojná jídla, polotovary a příliš mnoho kyselých a sladkých potravin mohou narušit žaludeční klima a funkci trávicích enzymů.
Pokud dojde k nerovnováze, aktivace trávicích enzymů se zastaví a potrava se již správně nerozkládá. Proces trávení se zpomaluje a blokuje trávicí energii. Žaludeční šťáva neproudí dále, může se dostat do jícnu a způsobit pocit pálení.
Vápník přispívá k normální funkci trávicích enzymů. Tibetská teorie také nazývá vápník "mírotvorcem horkých fází". Má neutralizační vlastnosti. Spolu s rostlinnými složkami PADMA AciTib pomáhá udržovat vyvážené žaludeční klima.
Otestujte svou osobnost!
Každý z nás reaguje na jídlo, stres a výzvy jinak.
Kdo zná své silné a slabé stránky, ví, jak se s nimi lépe vypořádat.