Aktivní trávení tuků

Během dne, v době příjmu potravy, je aktivní zejména žlučová energie a trávení tuků.

Žluč se ukládá ve žlučníku jako zahuštěný koncentrát, a podle potřeby se uvolňuje do střeva pro trávení. Tam se používá především k rozkladu tuků na menší části, které může tělo využít.

Vše, co chutná hořce, stimuluje tvorbu a tok žluči. V posledních desetiletích se však hořké látky v potravinách kvůli své neoblíbené chuti stále více omezují. Hořké chutě jsou obsaženy v salátech, jako je čekanka, endivie nebo pampeliška, v zelenině, jako je artyčok, nebo v grapefruitu. Jedná se o potraviny, které se obvykle nekonzumují denně a jsou dostupné jen v omezeném množství.

Hořké byliny se mohou významně podílet na zásobování těmito potřebnými látkami. Rostlinné prášky z artyčoků, myrobalánů, pampelišky nebo zeměžluči aktivují tok žluči svou převážně hořkou chutí. Zinek přispívá k normálnímu metabolismu mastných kyselin, a podporuje tak trávení tuků. PADMA GaLeTib kombinuje zinek s řadou hořkých bylin a udržuje energii žluči (tib. nutry cheyley) v rovnováze.

 

aktivni-traveni-tuku

 

Otestujte svou osobnost!

Každý z nás reaguje na jídlo, stres a výzvy jinak.

Kdo zná své silné a slabé stránky, ví, jak se s nimi lépe vypořádat.

  ZDE