Acidobazická rovnováha

Kyseliny vznikají v těle především nadměrnou konzumací živočišných bílkovin, cukru a rafinovaných sacharidů a kávových nápojů. Strava s důrazem na ovoce a zeleninu, která se z tibetského pohledu konzumuje nejlépe v teplém stavu, může hodně přispět k vyrovnané acidobazické rovnováze. Zelenina a ovoce poskytují důležité zásadité minerály a řadu ochranných látek rostlinného původu.

Normální acidobazický metabolismus zajišťuje rovnováhu obsahu kyselin v buněčné plazmě, krvi, žaludeční šťávě, moči a slzné tekutině. Acidobazická rovnováha mezi těmito tělesnými tekutinami je vzájemně závislá a souvisí také s dýcháním.

Pro vyloučení nežádoucích kyselin je velmi důležitý dostatečný pitný režim (neperlivá, teplá voda, bylinkové čaje) a především dostatek pohybu a málo stresu.

V interakci se zinkem je udržována rovnováha mezi kyselinami a zásadami - tělo tak může být chráněno před překyselením.

PADMA GaLeTib obsahuje různé kořeněné byliny, které se metabolizují zásaditě, v kombinaci se zinkem. Zinek přispívá k normálnímu acidobazickému metabolismu.

 

acidobazicka-rovnovaha

 

Otestujte svou osobnost!

Každý z nás reaguje na jídlo, stres a výzvy jinak.

Kdo zná své silné a slabé stránky, ví, jak se s nimi lépe vypořádat.

  ZDE