Metabolismus mastných kyselin

Nejde jen o vitaminy a minerály, ale také o tuky, které vedle bílkovin a sacharidů, patří k nejdůležitějším živinám.

Tuky mají dnes negativní pověst. Kvalitní tuky však dodávají tělu důležité mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro stavbu buněk, hormonů atd. a pro vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích. Z hlediska tibetského učení je základem normálního metabolismu mastných kyselin vyvážená energie jater a žlučových cest.

Tuky jsou sice důležité, ale bohatá strava s vysokým obsahem tuků (smažená jídla, uzeniny, tučné sýry) a nadměrná konzumace cukru mohou vést k omezení toku jaterní energie a metabolismu tuků. Kromě toho se tyto potraviny obvykle metabolizují kyseleji.

Hořké potraviny, jako je artyčok nebo grapefruit, a hořké byliny přispívají k vyrovnané energii jater a žlučníku. Zároveň mohou hořké látky snížit chuť na sladké. To je zajímavý vedlejší účinek, protože nadměrná konzumace cukru a sladkostí je společenským problémem.  

PADMA GaLeTib s bylinami a zinkem aktivuje energii žluči (nutry cheyley). Zinek přispívá k normálnímu metabolismu mastných kyselin a k normálnímu acidobazickému metabolismu.

 

metabolismus-mastnych-kyselin

 

Otestujte svou osobnost!

Každý z nás reaguje na jídlo, stres a výzvy jinak.

Kdo zná své silné a slabé stránky, ví, jak se s nimi lépe vypořádat.

  ZDE