Ve stresovém období jíme často nevyváženou a hůře stravitelnou stravu. Salát u stolu a sendvič mezi dvěma schůzkami jsou pro mnohé běžnou denní realitou. K tomu káva a něco sladkého mezi tím.
Lidé jídlo často zhltnou, protože čas na pohodové jídlo je často příliš krátký. První, důležité části trávení, žvýkání, není věnována velká pozornost. V důsledku toho se potrava nedostává do žaludku v optimálně předzpracovaném stavu. To zatěžuje následné trávení a žaludeční klima.
Tučná, studená a zejména syrová jídla vyžadují mnohem více trávicí energie než teplá jídla a zatěžují žaludeční prostředí. Taková strava způsobuje nerovnováhu v trávicím systému a tělo nemůže optimálně zpracovávat potravu.
Narušené žaludeční prostředí působí, jako by se v žaludku náhle strhla bouřka a nepříjemný pocit se prohlubuje. Často to pociťujeme, když ležíme (zejména v noci) nebo dlouho sedíme, zvláště v hektických situacích.
Zahřívací a neutralizační složky PADMA AciTib s vápníkem udržují žaludeční klima v rovnováze a zajišťují klid i po případné „bouři“.
Otestujte svou osobnost!
Každý z nás reaguje na jídlo, stres a výzvy jinak.
Kdo zná své silné a slabé stránky, ví, jak se s nimi lépe vypořádat.