Játra získávají z jídla to nejlepší

Hlavním úkolem jater a žlučníku je zpřístupňovat živiny a metabolizovat je. Jedná se nejen o vitaminy, minerály a stopové prvky, ale také o bílkoviny, tuky a sacharidy. Ty slouží jako stavební materiály, nosiče energie nebo výchozí suroviny, např. pro koagulační faktory, messengerové látky apod. Kromě toho plní játra také roli meziskladu (např. pro vitamin A atd.).

Pouze pokud játra fungují normálně, mohou být živiny optimálně připraveny, využity, přeměněny nebo uloženy.

Základem životního stylu šetrného k játrům je vyvážená strava bohatá na vlákninu, připravovaná čerstvě a podle ročního období. Dostatek ovoce a zeleniny (tepelně upravené pro lepší trávení), v kombinaci s celozrnnými produkty, jsou nejen šetrné k játrům, ale také již poskytují velké množství důležitých životně důležitých látek. Bílkoviny by se měly jíst denně, ale ne v nadměrném množství, a v dobré kvalitě. Totéž platí pro tuky. Je třeba se vyhýbat cukru, alkoholu a přídatným látkám.

Vědomá konzumace hořkých a trpkých bylin podporuje játra, a navíc snižuje chuť na sladké, což játra také jistě potěší.

Mikroživina cholin rovněž přispívá k normální funkci jater a metabolismu tuků. Cholin je součástí přípravku PADMA HepaTib.

 

padma-hepatib-funkce-jater-tráaveni-tuku

 

Otestujte svou osobnost!

Každý z nás reaguje na jídlo, stres a výzvy jinak.

Kdo zná své silné a slabé stránky, ví, jak se s nimi lépe vypořádat.

  ZDE